I SPY #2 Binnengluren bij Richelle

This post is also available in: English

Richelle is 25 jaar jong en voor de “rona drama” was zij bar manager bij een heerlijk tropisch restaurant op de Hoogstraat: COCO. Nu de horeca dicht is, is zij voornamelijk aan het relaxen en gaat haar energie naar activiteiten die haar blij maken. Een paar uur per week doet zij bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij Rotterdamse Munt, de stadskruidentuin op Rotterdam Zuid. Dit doet zij om meer van de natuur te kunnen genieten in de stad en te leren van de lieve interessante mensen die daar al jaren werken.

Het thuiszitten gaat haar beter af dan verwacht: De zon is me gurl, maar ik kan er ook extreem van genieten om knus in mijn huisje te bivakkeren. Kleding naaien, koken, tekenen, Netflix uitspelen, lezen en de planten verzorgen. Ik voel heel deze oma vibe wel lekker eigenlijk!”

Onlangs zijn wij bij Richelle binnengeslopen om kiekjes te schieten en vroegen haar meteen het hemd van het lijf. Lees hieronder de Q&A en gluur met ons mee.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt met een Nikon L35AD analoge camera en een Olympus MJU II analoge camera.

Richelle op haar unieke vintage poef voor haar zelfgemaakte inloopkast.

Kun je wat meer vertellen over de plek waar jij woont? 

Sinds 2015 woon ik in dit oude schoolpand, vroeger de Heemskerk school. Dit was een Protestants-christelijke school, opgericht in 1923. Waarschijnlijk is de school door veroudering en ute weinig aanmeldingen gesloten in 2014. 

Een oude vriend van mij heeft mij voorgesteld aan deze manier van wonen. Hij woonde in een oud kerk-achtig schoolpand wat vet nice en spooky tegelijk was. Dat vond ik wel iets hebben en daardoor had ik me ook aangemeld bij Villex.

Na een intake gesprek werd ik gelijk uitgenodigd voor de bezichtiging van dit pand en na een week kon ik al een kamer uitkiezen. Kamer twee, het klaslokaal van Juf Lam was voor mij de winnaar vanwege de vide en de extra deur naar de tuin.

De vide en inloopkast in Richelle’s huis.

Waar vind jij je jouw interieur vondsten?

De meeste van mijn parels heb ik gevonden in kringloopwinkels en op de straten van Zuid. Iedereen pleurt hier alles op de straten en daar zitten soms echt mooie items bij, zoals bijzettafeltjes en kasten. Beetje oppoetsen en gaan. 

Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jou? 

Ik kan erg genieten van tweedehands items. Eigenlijk een win-win situatie, de een z’n troep is de ander z’n schat. Sinds ik klein was ging ik al met mijn opa naar de kringloopwinkels in Den Haag, lekker rondstruinen op zoek naar schatten.

Vaak vind je items die nu niet meer in de winkels te koop zijn en veel duurzamer zijn dan fast furniture. Vooral als je op budget wil shoppen. 

In Richelle’s huis kan je veel originele hebbedingetjes vinden, zoals het schattige hondenbeeldje die zij op straat in Zuid tegenkwam.

Koop je ook weleens iets online? 

Buiten marktplaats om koop ik zelden wat online. Heb ook niet dat ik perse haast heb met spullen kopen, dus ik wacht liever tot ik iets tegen kom waarbij ik gelijk die yas-vibe heb.

Wel bestel ik online weleens boeken, keukenspullen of schoenen.

Je staat soms model voor de vintage-kleding van Rumba (@rumbavintage), moet je jezelf dan inhouden om niet alles mee te nemen? 

Ja, Florence heeft zo vaak prachtige kleding die dan echt lekker en mooi zitten. Maar ik gooi die knop om, omdat ik niet greedy wil zijn en ik weet dat andere mensen er ook vet lekker op zouden gaan. In totaal heb ik maar iets van drie kledingstukken geclaimd. Heb wel een piecie spijt dat ik een paars pak niet heb genomen, haha!

Beste (vintage) item in huis?

Moeilijke vraag. Ik vind denk ik vooral alles mooi bij elkaar. Maar het kastje waar de meeste van mijn kleine plantjes op staan is wel een van mijn favs. Ik had er een nodig en toen zag ik deze bij de Piekfijn voor maar 35 euro.

En ook deze roos in een pot, wat ooit een lamp was, is een van mijn favo items. Dit heb ik ooit van mijn overgroot oma gekregen, zij heette Roos.

Richelle’s favoriete kast en favoriete lamp met een roos van haar overgroot oma.

Wat doen die konijntjes hier? 

Leuk random verhaal! Ik wilde al een paar jaar graag konijntjes. Maar elke keer was ik bang dat ik geen goede moeder zou zijn, omdat ik toch vaak lang van huis was door werk of sociale gelegenheden.

Onlangs had mijn beste vriendin een nieuw vrijwilligersbaantje bij een school achter mijn huis. Daar was een guy die twee konijntjes had en hij nam die beestjes altijd met hem mee. Een van de bunnies was zwanger, dus ik was geïnteresseerd om twee van de babies te adopteren, als ze oud genoeg waren om het nest te verlaten. 

Toen gebeurde er iets naars. Die guy werd aangereden en had zijn ribben gekneusd. Hierdoor kon hij natuurlijk niet meer voor de beestjes zorgen. Daarom stelde mijn vriendin voor dat ik in de tussentijd voor de konijnen zorg, aangezien ik nu wél veel meer vrije tijd heb. Nu ben ik al best gehecht aan die beestjes, dus zal wel sad zijn als hij ze weer komt ophalen, haha.

Hoe zou jij je interieur stijl omschrijven?

Selectief bij elkaar opgeraapt gezellig knus zooitje. 🙂

Favoriete hoekje in je huis?

Miss Papasang. Dat heerlijke ronde stoeltje. Ben er zelfs een keer in slaap in gevallen.

Hoe ziet je droomhuis eruit en waar staat dit huis?

Oeh, realistisch of onrealistisch? Voor de euforische fictie ga ik voor een knus aardetint botanisch huisje ergens in Italië of Spanje en dan dicht bij het water. Denk aan de huizen die Charlotte Taylor (@CharlotteTaylr) illustreert. Haar vibe is zo magisch en ik kan volledig weg dromen bij haar designs.

En wat meer realistisch op dit moment in mijn leven is een appartement in Croos of West met een klein tuintje of balkon waar ik mijn moestuin tot leven kan brengen en mijn lieve vriendinnen in de buurt wonen. Met een open keuken, een bad en veel zonlicht gedurende dag. 

Wat doe je tijdens de huidige crisis allemaal in huis?

Veel opruimen, want ik kan een gehaast persoon zijn die toch een zooitje achterlaat. Verder ben ik veel recreatief bezig met het maken van kleding op de naaimachine. Herinrichten gebeurt ook maandelijks omdat ik van een levendige kamer houd.

De eerste lockdown ben ik ook veel aan het werk geweest in de tuin met mijn buurvrouw. En tuinstoelen en tafels aan het bouwen met kapotte junk dat ik op de straten vind. 

Voor welk (vintage) interieur item zou je echt een moord doen?

Een moord zou ik niet snel plegen voor materiaal, haha. Maar ik zou wel vet happy zijn als ik ergens ooit een beige chesterfield-achtige ronde fluwelen bank zou kunnen scoren. 

Dilemma, welke van de twee zou je kiezen als je echt móet kiezen:

Wonen in een tiny house met 21 mensen of solo in een kasteel op de hei?
Sowieso een tiny house met 21 mensen. Als die mensen beetje lief en grappig zijn tenminste, haha. Dan bouwen we gewoon nog 20 andere huisjes met ze alle. Cheatings!

Als dat nou echt niet mag dan leven we maar buiten en hopen op mooi weer. Helemaal alleen in een groot huis lijkt me verschrikkelijk.

Nooit meer konijnen verzorgen of nooit meer shoppen? 
Hmm, dan neem ik wel een hondje, kat of chinchilla, haha. Nooit meer (tweedehands) shoppen is te erg. 

Voor altijd eten in de badkamer of voor altijd poepen in je slaapkamer?
Eten in de badkamer lijkt me zo erg nog niet. Mooie tafel dekken en kan best lauw zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *